Latvijas kulinārā mantojuma biedru sanāksme

Biedrība "Latgales kulinārā mantojuma centrs " 2018.gada 18.janvārī, Daugavpils restorānā "Latgola", organizēja biedru ikgadējo sanākšanu. Biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs" tika izveidota 2013. gada decembrī, tā apvieno 34 uzņēmumus, kas aktīvi strādā šajā tīklā un saviem viesiem piedāvā kulinārā mantojuma ēdienus. Sadarbībā ar biedrību "Siera klubs" un "Latgales kulinārā mantojuma centru", šogad Eiropas kulinārā mantojuma tīkla biedru skaitam pievienojās arī četras Latvijas profesionālās izglītības iestādes: Ogres tehnikums, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Kuldīgas tehnikums, Smiltenes tehnikums, katrs pārstāvot savu kulinārā mantojuma reģionu Eiropas tīklā. Tatjana Kozačuka, biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs" valdes priekšsēdētāja, Ogres tehnikumam un jaunajiem biedriem pasniedza oficiālos apliecinājumu, kas apstiprina biedru statusu Eiropas kulinārā mantojuma tīklā.

Uz sanāksmi visi dalībnieki bija ieradušies ar katram reģionam raksturīgiem un gardiem cienastiem. Zemgales kulinārā mantojuma centrs, prezentēja divus ēdienus - "Rupjo kviešu miltu pīrāgus ar žāvētu gaļu" un "Krējuma cepumus".

Pasākums bija ļoti vērtīgs un informatīvs, uzzinot vairāk par biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs" līdzšinējo darbību un turpmākajiem plāniem, kuros ietilpst arī ciešāka sadarbība ar Ogres tehnikumu kā "Zemgales kulinārā mantojuma centru".