Zemgales kulinārā mantojuma prezentēšana Latgalē

Par tradīciju jau ir kļuvušas ikgadējās biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs” biedru sanāksmes, vadītāja Tatjana Kozačuka, kurā tiek aicināti piedalīties arī pārēji Latvijas kulinārā mantojuma centri, lai iepazīstinātu ar saviem paveiktajiem darbiem.

Šogad, 2020.gada 8.janvārī notika biedru sanāksme, kurā piedalījās arī Ogres tehnikums, pārstāvot Zemgales kulinārā mantojuma centru. Katru gadu kāds no biedrības biedriem uzņem pie sevis, šogad sanāksme notika viesu namā “Mežinieki”, Aglonas novadā, kur silti mūs uzņēma saimniece Mārīte Mežiniece ar ģimeni.

Kulinārais mantojums jau paredz sevī, bagātīgi klātus galdu – Latgalei raksturīgi kulinārā mantojuma ēdieni: kļockas, kāpostu tīteņi, putraimdesas, guļbišnieki, speķis un kūpinājumi.

Savukārt Zemgales kulinārais mantojums brauca ciemos ar sev raksturīgu, pasakaini gardu medus kūku, kurā tika izmantots mūsu pašu medus no Vecbebriem. Paldies par medus kūkas nodrošināšanu Mārai Strazdiņai.