Ogres tehnikums Eiropas kulinārā mantojuma biedrs
Ogres tehnikums kopš 2017. gada ir arī Eiropas kulinārā mantojuma biedrs, ko apliecina arī sertifikāts un atpazīstamības zīme – pavāra cepure ar dakšiņu un nazīti, aplūkojam 1.stāva vestibilā. Šo simbolu atpazīst visā Eiropā.
Kulinārā mantojuma sertifikāts ir vairāk nekā tikai emblēma – tā ir autentiskuma, kvalitātes un apņemšanās ievērot vietējās kulinārijas tradīcijas zīme. Sertificēti uzņēmumi iegūst starptautisku atzinību kā uzticami sava reģiona pārtikas kultūras vēstnieki, kas iestājas par augstiem ilgtspējas, kvalitātes un vietējo sastāvdaļu izmantošanas standartiem. Šis sertifikāts tos atšķir, piesaistot tūristus un vietējos iedzīvotājus, kuri meklē patiesu un reģionāli iedvesmotu kulinārijas pieredzi.
Ogres tehnikuma dalība šajā tīklā nozīmē iespēju doties pieredzes braucienos, piekļuvi mērķtiecīgam mārketingam, resursiem un atbalstam, lai uzlabotu redzamību un veicinātu izaugsmi. Sertificētie biedri ir daļa no cienījamas starptautiskas kopienas, kas savieno tos ar līdzīgi domājošiem visā pasaulē, vienlaikus godinot un saglabājot reģiona unikālo kulināro mantojumu.
2024.gada 7.novembrī Latvijā viesojās ar uzstāšanos AEHT konkursa ietvaros Niclas Fjellström, Globālais koordinators no Zviedrijas, kurš ļoti atzinīgi novērtēja Ogres tehnikuma darbību, kā Zemgales kulinārā mantojuma vēstnesim.
Armanda Auziņa
Direktores vietniece audzināšanas un kultūrizglītības jomā