Ogres tehnikuma audzēknis iekļūst SkillsLatvia 2025 finālā nominācijā Ēdienu gatavošana
2025. gada 6. februārī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika Skills Latvia 2025 pusfināls nominācijā “Ēdienu gatavošana”, kurā savas prasmes un zināšanas demonstrēja jaunie topošie pavāri no dažādām Latvijas profesionālās izglītības iestādēm.
Konkursantiem bija jāgatavo 4 vienāda svara pamatēdiena porcijas no vesela sama un sama filejas, izmantojot obligātos produktus – kāli un smiltsērkšķi. Papildus tam bija jāgatavo piedeva no graudaugu valsts produkta un viena mērce uz sviesta bāzes. Kā “melnās kastes” uzdevums konkursantiem bija jāizvāra vistu olas 3 gatavības pakāpēs: viegli, vidēji un cieti vārītas. Konkursā tika vērtētas ēdienu gatavošanas prasmes, darba organizācijas prasmes, ēdiena prezentācija un ēdiena gatavošanai noteiktā laika ievērošana. Kopumā konkursantiem darba uzdevuma izpildei tika dotas 4 stundas.
Ogres tehnikumu šajā konkursā pārstāvēja 2. kursa EP grupas audzēknis Dāvids Ivanovs, kurš izcili parādīja savas spējas un prasmes ēdienu gatavošanā, produktu apstrādē un radošajā noformējumā. Dāvids Ivanovs ir iekļuvis Skills Latvia 2025 finālā!
Audzēkņa sagatavošanā nozīmīgu ieguldījumu sniedza profesionālo mācību kursu pedagogs Zinaīda Bāra, kura ar savu pieredzi un zināšanām palīdzēja attīstīt nepieciešamās prasmes un pārliecību.
Dalība šāda mēroga konkursā ir lieliska iespēja ne tikai pārbaudīt savas prasmes, bet arī iegūt vērtīgu pieredzi un zināšanas, kas būs noderīgas turpmākajā profesionālajā darbībā.
Ogres tehnikums izsaka pateicību pedagogam Zinaīdai Bārai par ieguldīto darbu un atbalstu, palīdzot audzēknim attīstīt savas prasmes un sasniegt augstus rezultātus!
Lepojamies ar mūsu audzēkņa panākumiem un novēlam veiksmi Skills Latvia 2025 finālā!
Uzvar darītājs!
Gunta Sergejeva
Pedagogs karjeras konsultants