Meistara diena Ogres tehnikumā sadarbībā ar biedrību “Siera klubs”

2022. gada 13. septembrī Ogres tehnikumā notika pasākums  “Meistara diena” sadarbībā ar biedrību Siera klubs. Pasākumu atklāja biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova un Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante. Pasākumā piedalījās Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, kurš stāstīja par pašreizējo situāciju piena pārstrādes nozarē, kā arī atbildēja uz dažādiem jautājumiem, savukārt 

Latvijas Lauku konsultāciju centra Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja Sandra Eimane stāstīja jauniešiem par zīmola “Novada garša” nozīmi un sadarbību ar Latvijas pārtikas ražotājiem un pārstrādātājiem.

Lapsu mājas siera meistari Jānis Lapsa un Sabīne Vaska dalījās pieredzē, kā mūsdienās kļūt par veiksmīgu mājražotāju, visiem semināra dalībniekiem bija iespēja nogaršot arī Lapsu mājas sieru, kurš šobrīd tiek ražots ar 25 dažādām garšām. 

Šefpavāre Astrīda Čeppe jauniešiem atklāja pavārmākslas noslēpumus un savu pieredzes stāstu, kā arī kopā ar Ogres tehnikuma 3EP1 grupas topošajiem pavāriem vadīja meistarklasi ēdienu gatavošanā, kurā bija iespēja baudīt garšīgus un sātīgus ēdienus – pupiņu zupu ar kūpinātu un svaigu cūkgaļu, dārzeņiem, zaļumiem un rīvētu Talsu Deviņkalnu sieru, cukini un rudzu miltu pankūkas ar krēmīgu biezpiena pildījumu, pasniegtas uz cūkgaļas medaljoniem, seleriju sakņu un Smiltenes Krievijas siera pankūkas, pasniegtas ar bezpiedevu jogurta un sviesta mērci, burkānu pankūkas ar ingveru, kanēli, muskatriekstu, valriekstiem, pasniegtas ar medus un sviesta mērci, banānu pankūkas ar medu un kanēli, pasniegtas ar sieru „Stracciatella” vai ar sieru „Burratta”, kartupeļu mini pankūciņas ar Smiltenes krēmsieru un kraukšķīgu bekonu, sviesta ķirbja un apelsīnu desertu ar putukrējumu un ābolu ievārījumu un piena, ābolu marmelādes un kaņepju miltu kokteili. 

Sirsnīgs paldies Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas pedagogiem – Mārai Strazdiņai par skaistajiem un garšīgajiem konditorejas izstrādājumiem, Zinaidai Bārai un Gitai Kalnaģeidānei par degustācijas galda sagatavošanu sadarbībā ar 3EP1 grupas audzēkņiem, skolotājai Lilitai Melderei par viesu apkalpošanas nodrošināšanu pasākumā sadarbībā ar 3VP grupas audzēkņiem.