Konservēšanas pamati

Izglītības programmas nosaukums:

Profesionālās vidējās izglītības programmas “Ēdināšanas pakalpojumi” (Pavārs) modulis 

“ Konservēšanas pamati”

 

Mācību ilgums:

  • Kopējais stundu skaits: 70
  • Teorija: 10
  • Praktiskais darbs: 60

Programmas īstenošanas veids: Klātiene, Ogres tehnikums

Prasības iepriekšējai izglītībai: Pamatizglītība

Priekšzināšanu līmenis: Nav nepieciešams

Mācību programmas mērķis:

Sekmēt izglītojamo spējas gatavot dārzeņu, augļu un ogu konservus – sagatavojot izejvielas, palīgizejvielas un materiālus (t.sk.taru), kā arī novērtēt un marķēt gatavo produkciju.

Mācību programmas saturs: 

  1. Izejvielu, palīgizejvielu sagatavošana un taras sagatavošana.
  2. Konservu gatavošana.
  3. Konservu kvalitātes vērtēšana un uzglabāšana.
  4. Noslēguma pārbaudījums – izglītojamie gatavo dažādas sarežģītības un veidu dārzeņu, augļu un ogu konservus, ievērojot tehnoloģiskās dokumentācijas nosacījumus un izvērtējot galaprodukta kvalitātes rādītājus.

Materiāltehniskais nodrošinājums:

No dalībnieka: Nav nepieciešams

No Ogres tehnikuma: 

  • Tehniskais nodrošinājums klātienes nodarbībās Ogres tehnikumā.

Mācību norise:

09.09.2023. -21.10.2023.

Sestdienas, plkst. 08:45-16:55

Pedagogs: 

Gita Kalnaģeidāne, Māra Strazdiņa, Zinaida Bāra

Mācību dalībnieku skaits grupā:

Minimālais skaits – 10

Iegūstamais izglītības dokuments: Apliecība par moduļa apguvi

Mācību maksa: EUR 315

Kontaktpersona: Ineta Grīna, tālrunis 29127832, e-pasts: ineta.grina@ovt.lv

Pieteikšanās kārtība:

  1. Lejupielādē pieteikuma veidlapu.
  2. Aizpildi pieteikuma veidlapu.
  3. Aizpildītu veidlapu nosūti uz e-pastu ineta.grina@ovt.lv

Informējam, ka mācību grupu komplektēšana tiks uzsākta, ja pieteikumu skaits sasniegs noteikto minimālo skaitu.

M.Pieteikuma-veidlapa_KONSERV.
Konservēšanas pamati – pieteikuma veidlapa