Ogres tehnikuma komanda piedalās profesionālās meistarības konkursā “Eiropas Savienības aizsargātie Latvijas īpašie produkti cienastā ārzemju viesiem”
2022. 10. maijā Ogres tehnikumā norisinājās profesionālās meistarības konkurss “Eiropas Savienības aizsargātie Latvijas īpašie produkti cienastā ārzemju viesiem” sadarbībā ar biedrību Siera klubs.
Saskaņā ar konkursa nolikumu katrai komandai bija jāsagatavo neliela plate (siers, maize, dekori), divu veidu sviestmaizes, divu veidu uzkodas vai salāti, divu veidu kūciņas vai konditorejas deserti. Katrā ēdienā jāizmanto vismaz viens no Eiropas Aizsargāto produktu reģistrā iekļautajiem Latvijas produktiem: Jāņu siers, salināta rudzu rupjmaize, Rucavas baltais sviests, sklandrauši, Latvijas lielie pelēkie zirņi. No katra ēdiena bija jāgatavo 4 porcijas. Komandā startēja 2 audzēkņi – pavārs, kurš gatavoja ēdienus, un viesmīlības pakalpojumu speciālists, kurš rūpējās par galda klājumu un ēdienu servēšanu. Ogres tehnikumu konkursā pārstāvēja izglītības programmas “Ēdināšanas pakalpojumi” 2. kursa audzēkne Marija Katrīna Poča un izglītības progrmmas “Viesnīcu pakalpojumi” 3. kursa audzēkne Kristīne Barzinska. Meitenes gatavoja un servēja šādus ēdienus – kefīrmaizi ar lielo pelēko zirņu pastēti, rupjmaizi ar marinētām reņģēm, sklandu rausi ar nēģi mundierī, svaigos salātus ar karamelizētu Jāņu sieru un griķiem, rupjmaizes un smiltsērkšķu musa kūku un pelēko zirņu un biezpiena kūku. Lai Ogres tehnikuma komanda varētu veiksmīgi sagatavoties dalībai konkursā, lielu atbalstu meitenēm sniedza Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo mācību priekšmetu skolotājas Māra Strazdiņa un Lilita Meldere, kuras palīdzēja izvēlēties ēdienu receptes un sagatavot galdu klājumu. Paldies skolotājām par ieguldīto darbu un sadarbību ar audzēkņiem! Ogres tehnikuma komandas darbs tika novērtēts ar pateicību.
Informāciju sagatavoja Ogres tehnikuma
Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja
Ineta Rumpētere