Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietā Rankā starptautiskā kokgāzēju nometnē tiekas jaunieši un profesionāļi

Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietā Rankā jau 6.marta vakarā sākās liela rosība, jo Ogres tehnikuma pedagoga A.Lapiņš un Ogres tehnikuma audzēkņi sāka iekārtot laukumu pie dienesta viesnīcas starptautiskai nometnei kokgāzējiem.

7.marta rīts gan atnāca ar slapju sniegu un krietni pevāsu laiku, taču tas neatturēja visus nometnes dalībniekus naski ķerties pie veicamajiem sagatavošanās darbiem, lai jau pēcpusdienā sacenstos vairākās disciplīnās – precīzajā un kombinētajā garumošanā un koku zaru zēģēšanā.

Īpašs prieks, ka Ogres tehnikuma kokgāzēju komandas dalībnieki mācīja Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietas Rankā 1.kursa audzēkņus pamatprasmēm un iemaņām kā kokgāzēju komandas pilntiesīgus dalībniekus. Ogres jaunieši un pedagogi atzinīgi novērtēja Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietas Rankā jauniešu – Andra Kurilika un Markusa Adatas dalību un atbalstu nometnes laikā.

Nometnē piedalījās un gada laikā apgūto demonstrēja arī Ogres tehnikuma ilggadējie sadarbības partneri Igauņu komandas dalībnieki (LUUA skolas audzēkņi). Šogad kaimiņu komandas sastāvā redzējām arī meitenes, kas veiksmīgi tika gala ar visiem uzdevumiem.

Nometnes laikā savas prasmes demonstrēja un meistarību kaldināja Latvijas kokgāzēju komandas profesionāļi – Anatolijs Seļivanovs un Gvido Ķepītis. Profesionāļus juniorus pārstāvēja Gvido Ķepītis un Ogres tehnikuma absolvents, nu jau Latvijas Lauksaimniecības universitātes students Matīss Mūrnieks.

7.marta rītā Rankā nometnes dalībnieku darbošanos vēroja un darba sanāksmē piedalījās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis, HUSQVARNA Latvija tirdzniecības vadītājs Mārtiņš Veismanis, Ogres tehnikuma Mežsaimniecības, kokizstrādājumu un medību saimniecības nodaļas vadītājs Kārlis Ranga, kā arī septiņi kokgāzēju sacensību tiesneši, jo viņi šīs nometnes laikā pilnveidoja savas prasmes kokgāzēju darba vērtēšanā. Jāuzsver, ka nereti tikai milimetrs ir izšķirošs godalgotas vietu iegūšanai sacensībās, tāpēc kvalitatīvs tiesneša darbs ir ļoti būtisks.

8.martā kokgāzēji trenēja prasmi mainīt motorzāģa ķēdi – pasaules līmeņa sportisti to paveic 8 sekunžu laikā, un koku zaru zāģēšanā. Tas gan ir ļoti sarežģīts darbs, bet, kad to veic profesionāļi, ir vērts redzēt!

Nometnes noslēgumā tika apkopoti rezultāti, jo jau marta beigās Ogres tehnikuma jaunie censoņi dosies uz Igauniju, lai piedalītos līdzīgā nometnē, bet rezultāti būs noteicoši, lai piedalītos dažāda līmeņa sacensībās Igaunijā TARTU pilsētā un Somijā.

Priekšā gan vēl tāls ceļš ejams un smags darbs darāms, bet jau 2021.gadā Eiropas kokgāzēju sacensības Ogres tehnikums organizēs Latvijā.

Paldies visiem, kas palīdzēja un atbalstīja, lai šāda nometne notiktu! Īpašs paldies Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietas pedagogiem un darbiniekiem – Judītei Daukstei, Jāzepam Daukstam, Elitai Freimanei, Aivai Suntažai, Aivai Vasiļjevai, dienesta viesnīcas vadītājai Ivetai Vāverei, dienesta viesnīcas pedagogam Sandrai Gabrānei un dežurantēm Veltai Ozoliņai, Līgai Ekertei, Maritai Torānei.

Direktores vietniece Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietās Linda Ozoliņa