Ogres tehnikuma komanda piedalās Eiropas Tūrisma un viesnīcu skolu asociācijas (AEHT) gada konferencē un profesionālajos konkursos Vesterosā, Zviedrijā

Ogres tehnikuma komanda no 3. līdz 8. novembrim piedalījās ikgadējā Eiropas Tūrisma un viesnīcu skolu asociācijas gada noslēguma konferencē un profesionālajos konkursos, šis pasākums notika Vesterosā, Zviedrijā, lielā profesionālās izglītības centrā Tranellska un Vesterosas Kongresu centrā, šajās divās vietās arī norisinājās visi profesionālie konkursi.

Ogres tehnikums startēja 5 nominācijās – Konditoreja, Kafijas bārmenis, Kokteiļi, Dekatlons un Ēdienu gatavošana.

Ogres tehnikuma 4. kursa EP grupas audzēkne Darja Fedutenko startēja nominācijā Kokteiļi kopā ar partneri no Itālijas, pirmajā dienā bija jāgatavo klasiskais koteilis, savukārt otrajā dienā bija jāgatavo kokteilis pēc pašu radītas receptes, atraktīvi jāuzstājas, jāpiemeklē atbilstoša mūzika. Jaunieši ļoti labi un atraktīvi startēja un gatavoja pašu radītu kokteili Amore Baltico, kuram garša arī bija ļoti laba.

4. kursa VP grupas audzēkne Amanda Kalašņikova startēja nominācijā Kafijas bārmenis kopā ar puisi no Spānijas, bija jāgatavo divas porcijas espresso un kapučīno, jāgatavo kafija kanniņā un kafijas kokteilis.

2. kursa EP grupas audzēkne Sindija Kļaviņa  kopā ar meiteni no Austrijas startēja nominācijā Konditoreja, divu stundu laikā bija jāgatavo šokolādes kūka – braunijs un siera kūka.

4. kursa EP grupas audzēkne Aleksandra Binone startēja komandā kopā ar diviem puišiem no Beļģijas un Itālijas nominācijā Ēdienu gatavošana, bija jāiztur pārbaudījums jau iepriekšējā dienā, gatavojoties konkursam, tika piedāvāta iespēja komandai papildus nopelnīt piecus punktus, degustējot zviedru delikatesi – fermentēto siļķi, Aleksandras komanda šo pārbaudījumu paveica godam. Uzkodas gatavošanā bija obligātie produkti – zandarts un gurķis, savukārt pamatēdiena gatavošanā obligātais produkts bija meža cūkas fileja un topinambūrs.

3. kursa EP grupas audzēknis Vladislavs Polukarovs startēja nominācijā Dekatlons kopā ar diviem komandas biedriem no Beļģijas un Maltas, konkurss notika ārā, un bija jāgatavo ēdieni uz gāzes grila, kopumā bija jāgatavo uzkoda no zivs un pamatēdiens no medījuma gaļas.

Paldies profesionālo kursu pedagogiem Zinaidai Bārai, Lilitai Melderei un Gitai Kalnaģeidānei par audzēkņu sagatavošanu konkursiem!

 

Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja

I.Rumpētere