Meistarklase ēdienu gatavošanā sadarbībā ar biedrību Siera klubs
Ogres tehnikuma Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņiem sadarbībā ar biedrību Siera klubs notika meistarklase ēdienu gatavošanā, kur gatavotajos ēdienos bija jāizmanto Latvijā unikāls produkts – sviests ar kaņepēm. Meistarklasi vadīja profesionālo mācību kursu pedagogi Zinaida Bāra un Gita Kalnaģeidāne, meistarklasē piedalījās 3. kursa EP grupa. Meistarklasē audzēkņi gatavoja un degustēja šādus ēdienus :
- cepumus ar sviestu ar kaņepēm;
- pildītus kartupeļus ar sviestu ar kaņepēm;
- mafinus ar sviestu ar kaņepēm;
- pildītas kartupeļu kroketes ar sviestu ar kaņepēm un Jāņu sieru;
- kartupeļu krēmzupu ar šitake sēnēm un kaņepju kraukšķiem un cepumiem;
- uzkodu – kanape ar zaļumiem un sviestu ar kaņepēm;
- uzkodu – kanape ar biezpienu un sviestu ar kaņepēm;
- uzkodu – kanape ar pelēko zirņu masu un sviestu ar kaņepēm;
- trifeles ar sviestu un kaņepēm;
- ķirbju –dzērveņu želeju ar baltās šokolādes drumstalām, putota biezpiena dekoru;
- kārtaino sāļo kūku ar Jāņu sieru un drumstalām ar kaņepēm, sarkanajām bietēm;
- sāļos siera radziņus ar Jāņu sieru un sviestu ar kaņepēm;
- dārzeņu pankūkas ar biezpienu un sviestu ar kaņepēm;
- biezās dzērveņu pankūkas ar sviestu ar kaņepēm.
Viesnīcu un restorānu pakalpojuma nodaļas vadītāja I.Rumpētere