Elektronikas tehniķi iepazīst profesiju!

Karjeras nedēļas ietvaros, Ogres Tehnikuma pedagogi un 1. Kursa, elektronikas tehniķi, apmeklēja modernās tehnoloģiju ražošanas uzņēmumu AS HansaMatrix. Vizītes mērķis bija iepazīstināt audzēkņus ar mūsdienu elektronikas ražošanas procesu, kā arī sniegt praktisku ieskatu par tehnoloģiskajām inovācijām un nozares nākotnes perspektīvām.

Ekskursijas laikā audzēkņiem bija iespēja ielūkoties elektronikas iekārtu ražošanas līnijās, kur tiek montētas dažādas augstas precizitātes elektroniskās ierīces. Uzņēmuma speciālisti detalizēti izskaidroja ražošanas procesu, sākot no izejmateriālu izvēles līdz gala produktu testēšanai un piegādei klientiem. Tika parādīts, kā tiek izmantotas automatizētas sistēmas, kā arī manuālā TH komponentu montāža iespiedplatēs. Audzēkņi iepazinās ar mūsdienu elektronikas kvalitātes kontroles metodēm un produktu automatizēto optisko pārbaudes sistēmu AOI.

Vizīte veicināja audzēkņu izpratni par darba iespējām elektronikas nozarē un motivēja turpināt attīstīt savas  prasmes. Audzēkņi ar interesi uzklausīja HansaMatrix darbinieku pieredzes stāstus un saņēma praktiskus padomus par karjeras attīstības iespējām elektronikas nozarē.

Tehnikuma audzēkņi atzinīgi novērtēja uzņēmuma viesmīlību un iespēju klātienē iepazīt vienu no vadošajiem elektronikas ražošanas uzņēmumiem Latvijā.

Paldies,  AS HansaMatrix komandai par viesmīlīgo uzņemšanu un vērtīgo pieredzi!

 

Gunta Sergejeva

Pedagogs karjeras konsutants