Ogres tehnikums saņem atzinības rakstu Latvijas Būvniecības gada balvā 2020

2021. gada 12. martā Āgenskalna tirgū tika izsniegti apbalvojumi konkursa Latvijas Būvniecības gada balva 2020 ietvaros. Šajā pasākumā atzinības rakstu saņēma arī Ogres tehnikums nominācijā “Jauna sabiedriskā ēka”, kurai tika pieteikta pērn atklātā Ogres tehnikuma multifunkcionālā halle.

Šos apbalvojumus izsniedza Gunita Jansone un Agrita Lūse no biedrības “Building Design and Construction Council”, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Ilze Beināra, Oļegs Burovs un Ainārs Dudars no “TechnoNicol”, Andrejs Beilins no “Rothoblaas”, Matīss Preiss no “Evopipes”, uzņēmuma “Storent” vadītājs Guntis Grīnbergs, Sergejs Maļikovs – “WestKredit” valdes priekšsēdētājs, Ronalds Lūsis – LRB vadītājs, kā arī viens no žūrijas dalībniekiem, Guntis Āboltiņš – Āboliņš “RERE GRUPA” valdes priekšsēdētājs, Anna Vasiļjeva – arhitekte, “ALTA GRUPA”, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns, biedrības Zaļās mājas vadītājs Kristaps Ceplis.

Kopumā izvērtēšanai un Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 saņemšanai tika pieteikti gandrīz 140 objekti no visas Latvijas 10 dažādās nominācijās: “Jaunbūve – sabiedriska ēka”, “Jaunbūve – dzīvojamā ēka”, “Restaurācija”, “Pārbūve”, “Fasāžu atjaunošana”, “Teritorijas labiekārtojums – publiskā un privātā”, “Jauna inženierbūve / infrastruktūras būve”, “Industriālie objekti – jaunbūve, pārbūve vai modernizācija”, “Inženierbūvju/infrastruktūras būvju pārbūve”, kā arī “Koka būve”.

2020.gada 5. oktobrī notika Eiropas Savienības projekta Nr.8.1.3.0/16/I/005 ietvaros izbūvētās Ogres tehnikuma multifunkcionālās halles atklāšana, kurā tika godināti gan sadarbības partneri, gan pedagogi. Ogres tehnikuma kolektīvs lepojas un ir gandarīts par paveikto, jo tagad arī Ogres tehnikuma telpās varēs organizēt sporta nodarbības un kultūrizglītojošus pasākumu kuplajam audzēkņu, pedagogu un darbinieku skaitam.

Lielu paldies par ieguldīto darbu sakām arhitektu kolektīvam SIA “2B ARHITEKT”, SIA “ADS GEOMETRICAL”, SIA “ARHITEKTI ĀRGAĻI”, būvniekam SIA “BūvKORE”, kā arī būvuzraudzības nodrošinātājam SIA “BALTLINE GLOBE”.