Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve
Izglītības programmas nosaukums:
Profesionālās vidējās izglītības programmas “Ēdināšanas pakalpojumi” (Pavārs) modulis
“ Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve”
Mācību ilgums:
- Kopējais stundu skaits: 102
- Teorija: 30
- Praktiskais darbs: 72
Programmas īstenošanas veids: Klātiene, Ogres tehnikums
Prasības iepriekšējai izglītībai: Pamatizglītība
Priekšzināšanu līmenis: Nav nepieciešams
Mācību programmas mērķis:
Sekmēt izglītojamo spējas gatavot un pasniegt dažādas sarežģītības Latvijas etnogrāfisko reģionu un novadu ēdienus, dzērienus, saglabājot Latvijas kulināro montojumu un veicinot mūsdienu latviešu virtuves attīstību.
Mācību programmas saturs:
- Latviešu virtuves raksturojums.
- Kulinārais mantojums.
- Latvijas etnogrāfisko reģionu un novadu raksturīgākie ēdieni.
- Starptautiski atzītie Latvijas kulinārā mantojuma ēdieni.
- Tradicionāli (raksturīgi) Latvijā audzēti un ražoti pārtikas produkti uzturā.
- Latvijas savvaļas pārtikas produkti.
- Cikliskā kalendāra loma uzturā – no senatnes līdz mūsdienām.
- Mūsdienu latviešu virtuve.
- Noslēguma pārbaudījums – izglītojamie gatavo dažādas sarežģītības latviešu nacionālās un mūsdienu virtuves ēdienus un/vai izstrādājumus, ievērojot noteiktās prasības.
Materiāltehniskais nodrošinājums:
No dalībnieka: Nav nepieciešams
No Ogres tehnikuma:
- Tehniskais nodrošinājums klātienes nodarbībās Ogres tehnikumā.
Mācību norise:
19.08.2023. -21.10.2023.
Sestdienas, plkst. 08:45-16:55
Pedagogs:
Gita Kalnaģeidāne, Māra Strazdiņa, Zinaida Bāra
Mācību dalībnieku skaits grupā:
Minimālais skaits – 10
Iegūstamais izglītības dokuments: Apliecība par moduļa apguvi
Mācību maksa: EUR 360
Kontaktpersona: Ineta Grīna, tālrunis 29127832, e-pasts: ineta.grina@ovt.lv
Pieteikšanās kārtība:
- Lejupielādē pieteikuma veidlapu.
- Aizpildi pieteikuma veidlapu.
- Aizpildītu veidlapu nosūti uz e-pastu ineta.grina@ovt.lv
Informējam, ka mācību grupu komplektēšana tiks uzsākta, ja pieteikumu skaits sasniegs noteikto minimālo skaitu.