Konservēšanas pamati
Izglītības programmas nosaukums:
Profesionālās vidējās izglītības programmas “Ēdināšanas pakalpojumi” (Pavārs) modulis
“ Konservēšanas pamati”
Mācību ilgums:
- Kopējais stundu skaits: 70
- Teorija: 10
- Praktiskais darbs: 60
Programmas īstenošanas veids: Klātiene, Ogres tehnikums
Prasības iepriekšējai izglītībai: Pamatizglītība
Priekšzināšanu līmenis: Nav nepieciešams
Mācību programmas mērķis:
Sekmēt izglītojamo spējas gatavot dārzeņu, augļu un ogu konservus – sagatavojot izejvielas, palīgizejvielas un materiālus (t.sk.taru), kā arī novērtēt un marķēt gatavo produkciju.
Mācību programmas saturs:
- Izejvielu, palīgizejvielu sagatavošana un taras sagatavošana.
- Konservu gatavošana.
- Konservu kvalitātes vērtēšana un uzglabāšana.
- Noslēguma pārbaudījums – izglītojamie gatavo dažādas sarežģītības un veidu dārzeņu, augļu un ogu konservus, ievērojot tehnoloģiskās dokumentācijas nosacījumus un izvērtējot galaprodukta kvalitātes rādītājus.
Materiāltehniskais nodrošinājums:
No dalībnieka: Nav nepieciešams
No Ogres tehnikuma:
- Tehniskais nodrošinājums klātienes nodarbībās Ogres tehnikumā.
Mācību norise:
09.09.2023. -21.10.2023.
Sestdienas, plkst. 08:45-16:55
Pedagogs:
Gita Kalnaģeidāne, Māra Strazdiņa, Zinaida Bāra
Mācību dalībnieku skaits grupā:
Minimālais skaits – 10
Iegūstamais izglītības dokuments: Apliecība par moduļa apguvi
Mācību maksa: EUR 315
Kontaktpersona: Ineta Grīna, tālrunis 29127832, e-pasts: ineta.grina@ovt.lv
Pieteikšanās kārtība:
- Lejupielādē pieteikuma veidlapu.
- Aizpildi pieteikuma veidlapu.
- Aizpildītu veidlapu nosūti uz e-pastu ineta.grina@ovt.lv
Informējam, ka mācību grupu komplektēšana tiks uzsākta, ja pieteikumu skaits sasniegs noteikto minimālo skaitu.