Zemgales kulinārais mantojums Meistara dienā

17.oktobrī  Ogres Tehnikumā vairāk nekā 100 topošajiem pavāriem, konditoriem un viesmīļiem Siera klubs valdes priekšsēdētājas Vandas Davidanovas vadībā organizēja semināru “Meistara diena”. Šajā pasākumā svarīgākie mūsu sadarbības partneri Zemkopības ministrija, piena pārstrādes uzņēmumi, Zemnieku saimniecība Kotiņi, Lapsas mājas siers. Trīs degustācijas galdus piepildījām ar Smiltenes Piens, Rankas piens, Lazdonas piensaimnieks, Jaunpils Pienotava A/S, Talsu Piensaimnieks , PKS “Straupe” , SierŠtelle un  ZS “Celmi” no Bauskas novads lieliskajiem produktiem, Lapsas mājas siers. Bija arī ES Aizsargātie Latvijas īpašie produkti : Jāņu sieri, sklandrauši un Carnikavas nēģi. Semināra galvenais uzdevums – iepazīstināt jauniešus ar Latvijas produktiem, to izmantošanu uzkodās, Zemgales kulināro mantojumu. Pēc semināra norisinājās arī meistarklase, kuru vadīja Latvju goda saimniece Vija Kuļša no ZS “Kotiņi”, ēdienu gatavošanā izmantojot izaudzētos un pārstrādātos graudaugu labumus. Paldies Viesmīlības un ēdināšanas pakalpojumu nodaļas audzēkņiem un pedagogiem  par semināra organizēšanu un dalību!