Dizaina un mākslas nodaļas pedagogs Dace Runča iegūst apbalvojumus profesionālā konkursā

Nacionālais konkurss „Labākais iepakojums Latvijā 2018", ko organizēja Latvijas Iepakojuma asociācija, noslēdzies ar rezultātu paziņošanu un uzvarētāju apbalvošanu šī gada 22. novembrī. Šogad konkursā piedalījās 15 konkursanti ar 29 iepakojumiem un iepakojumu sērijām.

Konkurss tradicionāli norisinās vairākos posmos, kuros darbus vērtē gan patērētāji, gan profesionāļi. Rudenī starptautisko izstāžu „Riga Food" un „Design Isle" apmeklētāji novērtēja iesniegtos darbus, bet oktobrī – nozares eksperti, konkursa atbalstītāji un interneta lietotāji. Žūrijas vērtējumu veidoja noteikti kritēriji – konstrukcija, forma, dizains, funkcionalitāte, kopiespaids u.c. – realizācija.

Dizaina un mākslas nodaļas pedagogs Dace Runča konkursā "Labākais iepakojums Latvijā 2018″ ieguva 2. vietu iepakojuma palīglīdzekļu etiķetes nominācijā un 2 atzinības, Atzinība no RVT un atzinība no LISC.

Dace Runča konkursam pieteica vīna etiķeti.

Uzklausot klienta stāstu un vēlmes, vīna pudeles etiķete tika veidota pēc iespējas atturīgāka, patīkami konservatīva, 2018. gada februārī/martā, tomēr izmantojot dazādas klasiskas poligrāfijas tehnikas (zelta folija, sietspiede, laka), lai izceltu paša produkta tradicionāli nemainigo kvalitāti, un tai pat laikā pieejamību un demokrātismu. (Izvēlēta standarta pudele). Tā kā klients ir Chateau de Besseuil (četru zvaigžņu viesnīca un restorāns ar vīna degustēšanas pagrabu), svarīgi bija ievērot kopējās konceptuālās grafiskās identitātes vadlīnijas, elementus (rūtojums ar EB simbolu, eleganta atturība). Ļoti liela vērība tika pievērsta etiķetes izpildījuma kvalitātei un etiķetes papīra izvēlei. (Nedrīkst nolobīties atrodoties ledus spainī, nedrīkst noplūst krāsa). Tas viss izdevās un etiķete, lietojoties, attaisno sevi godam. Etiķete tika drukāta Latvijā, SIA Olderi, ievērojot visas prasības, kas nepieciešamas tās rūpnieciskai izmantošanai.